POLL: Moet een mondkapje worden verplicht?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 07 Oktober 2020, 10:27 uur
1217 x bekeken
Het blijft een lastige discussie in Nederland, waar de regering voor de burgers wat minder streng wil zijn dan in de landen om ons heen. Er wordt niet gezegd dat in de publieke ruimte het dragen van een mondkapje verplicht is, het wordt slechts dringend geadviseerd. Nu het aantal coronabesmettingen blijft oplopen, wordt de roep om een verplichting steeds luider.

En dat terwijl gezaghebbende virologen van mening zijn dat een mondkapje vrijwel niets toevoegt aan de veiligheid, als mensen maar voldoende afstand van elkaar houden. In ruimtes waar mensen enige tijd dichter bij elkaar staan of zitten dan anderhalve meter – zoals in het openbaar vervoer – is het daarom wel verplicht gesteld. Als voordeel van een mondkapje wordt verder nog genoemd dat mensen de ernst van de pandemie onder ogen krijgen en er daardoor sneller toe zijn geneigd zich aan de maatregelen te houden.


Wat vindt u ervan? Moet een mondkapje verplicht worden gesteld in de publieke ruimte of zijn we wijs genoeg om daar zelf over te beslissen? Reageer in onze poll van deze week; dat kan tot en met dinsdag. Wilt u er meer over kwijt, mailt u dat dan naar redactie@texelsemedia.nl.