Laatste expositie in De Hoeksteen

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Vrijdag 02 Oktober 2020
430 x bekeken
Het expositieseizoen in De Hoeksteen, naast het witte kerkje in Den Hoorn, zit er bijna weer op. Het is inmiddels een goed gebruik dit af te sluiten met een spectaculaire expositie in oktober. Vijf exposanten laten hun werk graag aan u zien.


Rodri Wolters wordt gegrepen door de vormen van diverse materialen. Naast de vorm is ook de textuur van het oppervlak voor hem belangrijk. Beelden moet je kunnen voelen. Veel van zijn werk heeft een organische opbouw, ontstaan in een proces van loslaten, het materiaal vormt zich, de maker volgt intuÔtief en stuurt eventueel wat bij.

Mieke Maria de Boer vindt haar inspiratie vooral in de natuur, met name langs de kusten van Europa en natuurlijk de prachtige Texelse kust in het bijzonder. In 2019 heeft ze een groot deel van het jaar reizend doorgebracht. Het voerde haar via Duitsland in Rusland (SiberiŽ) en weer verder naar MongoliŽ en Kazachstan. 2020 is voor haar een jaar van bezinning geworden waarin ze de enorme hoeveelheid ideeŽn en beelden van haar reis heeft proberen uit te werken. Op de foto een van haar creaties.

Beeldhouwer Piet de Bruin is een groot natuurkenner. Zijn werk vormt zich vaak al werkend, met veel passie, in de stilte van zijn atelier. Om zijn hoofd leeg te maken, te verwerken. Zijn beelden zijn vaak ovale vormen die een bepaalde zachtheid uitstralen. Of zoals de kunstenaar zelf zegt: ďHout leeft, hout werkt, hout heeft een ziel en die geef ik vormĒ.

Kunstenares Cobie Bremer is op Texel geboren en getogen en werkt haar hele leven al met textiel. De technieken wisselden in de loop der tijd. Nu werkt ze voornamelijk met wol en zijde, die ze vervilt tot fraaie kunstwerken. Zij wordt door het materiaal uitgedaagd tot een zoektocht naar wat mogelijk is.

Greet Swabedissen schildert al jarenlang, zowel met olie als acryl. Haar werk beslaat al vele elementen, maar ze wordt voornamelijk geÔnspireerd door de Texelse landschappen, luchten en zee. Ook de meer abstracte onderwerpen hebben haar belangstelling.

De Hoeksteen
Kerkstraat 3, Den Hoorn
Open van 6 t/m 29 oktober op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur.