Parkmanager Frans van Rooij (Foto: Edwin Boering)
Parkmanager Frans van Rooij (Foto: Edwin Boering)

De Wereld van de Ondernemer: Landal Sluftervallei

Laatste nieuwsberichten
Deze week zijn we te gast bij Landal Sluftervallei. Het is maandag en een wisseldag op het park. Bij de extra balie, die buiten is gesitueerd vanwege de coronamaatregelen, is het een drukte van jewelste. Hier worden gasten vriendelijk te woord gestaan en krijgen zij een envelop met informatie en een sleutel van hun vakantieverblijf. Frans van Rooij is parkmanager en praat enthousiast over ‘zijn’ vakantiepark. “Tijdens de lockdown was het behoorlijk rustig, maar sinds de versoepelingen begin juni is het weer volle bak”, vertelt hij in het volgens de coronamaatregelen sober ingerichte restaurant. De tafels staan verder uit elkaar dan voorheen. Buiten is het zonovergoten terras redelijk gevuld met gasten, die genieten van een drankje en de rust van Texel.

Frans: “Sluftervallei op Texel onderscheidt zich van de andere Landalparken door de relatieve Texelse rust. Het ligt in het noorden van het eiland omgeven door prachtige natuur, op loopafstand van het Noordzeestrand en dichtbij de vuurtoren. We kunnen 1750 gasten herbergen in 316 accommodaties, bestaande uit bungalows, ingerichte safaritenten en mobile-homes. Daarnaast hebben we een camping met 50 à 60 plekken”.

Faciliteiten
“In onze vernieuwde brasserie met trendy inrichting serveren we gerechten met verse, lokale ingrediënten, veelal biologisch en duurzaam”, aldus Frans. “We zijn in onze keuze van gerechten geen trendsetter, maar wel trendvolger. In onze keuken worden dan ook met passie de lekkerste (streek)gerechten bereid. Naast een diner serveren wij ook een lunch en onze gasten kunnen eten bestellen en afhalen bij de snackbar en pick-up points, van een frietje tot een ijsje. We besteden ook veel aandacht aan onze cocktails, die zijn erg geliefd. Als je niet uit eten gaat, maar zelf lekker aan de slag wilt met lokale producten, dan biedt de parkwinkel een uitgebreid assortiment. We zijn blij dat Texel in dat opzicht zoveel te bieden heeft.”

Werken bij Sluftervallei
“Het is ook een leuk vakantiepark om te werken”, vertelt Frans verder. “Het is een stabiel bedrijf, waar je een aardig centje kunt verdienen. We bieden het hele jaar door afwisselend werk en prettige werktijden. In alle onderdelen van ons bedrijf zijn we voortdurend op zoek naar medewerkers. We bieden ook stageplekken voor ROC-studenten uit de richting toerisme en recreatie, bijvoorbeeld als ‘leisure performer’. Ook studenten van de stewardessopleiding zijn bij ons welkom. Er zijn ook plekken bij de frontoffice, voor het in- en uitchecken van gasten of het afhandelen van klachten en servicedesk. We bieden stageplekken tot de duur van 20 weken.”

Onderhoudsteam
“Ook voor ons onderhoudsteam, dat op het vakantiepark operationeel is hebben we plekken voor leerlingen”, vervolgt Frans. “In het weekend hebben we vooral behoefte aan hulpklachten die bijvoorbeeld helpen bij het instellen van apparatuur in de accommodaties en het kleine onderhoud van de openbare ruimte op het parkterrein. Daar kunnen we best wat handjes gebruiken”.

Kleine supermarkt
“Onze winkel op het terrein is een kleine supermarkt met een uitgebreid assortiment en veel producten van lokale producenten. Ook hier zijn vakantiekrachten of weekendhulpen van harte welkom. We hebben ook plek voor iemand die al met pensioen is, die ondersteuning biedt op wisseldagen bij het bezorgen van boodschappenpakketten, welkomstpakketjes, flesjes wijn of verjaardagskaartjes. Het zijn lichte werkzaamheden met een heel leuk gastencontact”.
 
Landal Sluftervallei als werkgever
“Werken met een vakantiegevoel, een modern bedrijf met een enthousiast jong team, aantrekkelijke werktijden met uitdagend werk, goede betaling en een goede werksfeer met aandacht en waardering voor werknemers”, zijn de sterke punten waarmee Frans een baan bij Landal Sluftervallei aanprijst. “Voor mensen die wat langer bij ons komen werken, zijn we bezig met het realiseren van overnachtingsfaciliteiten op het terrein en woon je op afstand van het vakantiepark, bijvoorbeeld in Den Burg en heb je geen eigen vervoer naar ons bedrijf dan bieden we groepsvervoer aan”, voegt hij daar nog aan toe.

Interesse?
Frans: “Wie interesse heeft in een stage, een vakantie- of weekendbaantje dan wel een parttimebaan op ons vakantiepark kan het beste even bellen of een mailtje sturen”.

Vakantiepark Landal Sluftervallei
Krimweg 102, 1795 LS De Cocksdorp
T: 0222 31 62 14 (receptie)
E: sluftervallei@landal.nl
I: www.landal.nl/parken/sluftervallei