POLL: Zullen we maar eens wat aardiger zijn?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 16 September 2020, 10:19 uur
325 x bekeken
We staan voor een week die aan meerdere thema’s is verbonden. Twee daarvan hebben raakvlakken met elkaar. Het is in de komende week zowel de Week van de Vrede als de Week tegen het Pesten.

Er is op deze aardbol altijd wel ergens een oorlog aan de gang, maar hier zouden we dit jaar uitbundig de 75-jarige vrede hebben gevierd, als daar geen coronacrisis tussen was gekomen. We kunnen het onderwerp dus gerust wat dichter naar ons toe halen. Er is veel te doen rond hulpverleners, die worden belemmerd en bedreigd. Bedienend personeel, dat klanten op de coronaregels wijst, heeft eveneens met onvriendelijkheid te maken. Ieder maakt op zijn eigen vierkante meter wel eens een conflict mee, al dan niet met agressie. En op social media wordt heel wat af getreiterd, veroordeeld en gescholden.


Hoe staat u ertegenover? Vindt u dat we maar eens wat vaker aardig tegen elkaar moeten zijn? Of valt het wel mee met de verharding in de samenleving? Of zijn conflicten juist goed om verder te komen en jezelf te wapenen tegen de hardheid in de maatschappij? U kunt tot en met dinsdag reageren in onze poll van deze week. Wilt u wat meer over het onderwerp kwijt? Mailt u dan naar redactie@texelsemedia.nl.
Formule 1-spel
Reacties (0)