Foto: Gerd Altmann/Pixabay
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Texel strenger bij bewust overtreden coronamaatregelen

Laatste nieuwsberichten
Het doelbewust negeren van de coronamaatregelen en het niet opvolgen van aanwijzingen door boa’s en politie kan iemand vanaf het komende weekeinde duur komen te staan. Om een boete van € 390,- en een strafblad te voorkomen, roept locoburgemeester Edo Kooiman iedereen op zich aan de maatregelen en de aanwijzingen te houden.

“Ik hoop dat we straks kunnen zeggen dat er geen enkele boete is uitgedeeld. We moeten deze coronaperiode samen veilig doorkomen. Daar blijft eenieders inzet voor nodig.”

Einde aan tolerantie
De afgelopen tijd wordt waargenomen dat in enkele gevallen moedwillig de coronamaatregelen worden genegeerd en aanwijzingen van personeel en toezichthouders niet worden opgevolgd. In dergelijke situaties kan er vanaf het komende weekeinde door boa’s en politie dus beboet worden. “Het is begrijpelijk als je af en toe weer even herinnerd moet worden aan de maatregelen”, vindt Kooiman. “Doorgaans helpen de aanwijzingen van toezichthouders daar goed bij. Maar het in gevaar brengen van andermans veiligheid door moedwillig alle aanwijzingen in de wind te slaan, wordt niet getolereerd.”