Foto: Leonie Hoever
Foto: Leonie Hoever

Polluitstlag: Plan parkeerplaatsen op de ijsbaan herzien

Laatste nieuwsberichten
De ijsbaan, omgedoopt tot het Jac. P. Thijssepark, is bij velen een geliefd stukje groen in Den Burg. “Natuurlijk moet de ijsbaan geen parkeerterrein worden. Groen in plaats van blik, er is parkeerruimte genoeg. En als dat niet zo is dan zijn er veel te veel auto’s op het eiland...”, schrijft iemand op onze website in reactie op de vraag of de gemeente het plan moet herzien de ijsbaan tot parkeerterrein te maken. Het totaalplaaatje van het stemgedrag is een beetje anders, maar de overgrote meerderheid, 82% van de 422 stemmers, vindt dat het plan herzien moet worden.

Die 82% is opgedeeld in twee groepen: 52% stemde: ‘Ja, want bij de sporthal is meer dan genoeg parkeergelegenheid’. En 30%: ‘Ja, want groen is ook belangrijk voor het dorp’. 12% van de stemmers gaf aan dat het niet plan herzien hoeft te worden omdat het democratisch besloten is en daarom door moet gaan. En 6% van de stemmers vindt dat het parkeerterrein er moet komen omdat het parkeerterrein bij de sporthal te ver van het winkelgebied is.

Een betrokken lezer zegt erover: “Er is genoeg parkeerruimte, geef de burgers en met name de jeugd op deze manier de mogelijkheid om te sporten en te recreëren. Maak van dit laatste stukje groene ruimte geen stom parkeerterrein maar verfraai het juist en laten we er met z’n allen van genieten!”