Advertorial

Marjet van der Vis jubileert met Keukencentrum Texel

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Vrijdag 31 Juli 2020, 7:00 uur
1075 x bekeken
“Het is zaterdag 1 augustus precies dertig jaar geleden dat ik in het bedrijf kwam”, vertelt Marjet van der Vis trots. Samen met haar partner en keukenmonteur Pieter Koper runt ze Keukencentrum Texel, een combinatie van keukens, kookwinkel en kookstudio. Dit unieke concept werd in 2012 bekroond met het winnen van de Texelse Ondernemersprijs en de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland.

Marjet is al dertig jaar dé keukenspecialist op Texel en heeft veel ervaring opgedaan met het leveren van keukens in woonhuizen en recreatiebungalows. “Ik vind het fijn om de klant uitgebreid te adviseren zodat hij of zij weloverwogen keuzes kan maken. Die verwerken wij in een keukenontwerp op maat met 3D tekening, afgestemd op de wensen van klant.”


Ontzorgen
“De kracht van ons bedrijf is dat we de klant volledig ontzorgen door het regelen van het hele traject, inclusief de aanpassing van het leidingwerk, het stucwerk en het tegelwerk. Pieter zorgt voor een vakkundige montage van de keukens. In onze showroom aan de Bernhardlaan vind je eigentijdse keukens in diverse stijlen, een uitgebreide kookwinkel met delicatessen, een barbecueafdeling en een kookstudio. Met de kookstudio ging een grote wens van mij in vervulling. Hier kan ik mijn passie voor koken delen met onze klanten, door het geven van demonstraties en workshops.”

Big Green Egg
Door het prachtige voorjaar begon de verkoop van de Big Green Egg (BGE) ook al vroeg. “Met deze multifunctionele keramische barbecue kun je het jaarrond buiten kokkerellen. Het hoogwaardige keramiek is ontwikkeld door NASA en er wordt levenslange garantie op gegeven. Door de goede isolerende eigenschappen houdt het keramiek de temperatuur lang vast, zodat weinig houtskool wordt verbruikt. Op Texel zijn inmiddels al heel wat ‘BGE-fans’ actief en zijn maken anderen ook weer enthousiast. Naast grillen, bakken, wokken en roken is de BGE ook geschikt voor de low and slow bereiding van grotere stukken vlees of een stoofpotje in de Dutch oven. Door een ConvEggtor, een keramisch hitteschild, te gebruiken, kun je van de Big Green Egg een heteluchtoven maken. De indirecte hitte circuleert door de ronde vorm van het ei. Met de luchtschuif - het gaspedaal - en de verstelbare afsluitdop - de rem - kun je de luchttoevoer en de temperatuur gemakkelijk regelen. Op een pizzasteen bak je het allerlekkerste brood en de lekkerste pizza’s met een authentieke, krokante bodem. Er is nu ook een draaispit leverbaar, voor een heerlijk gegrild kippetje of een smakelijke gegrilde rollade. Nieuw zijn de spiezen en een carrousel met roestvrij stalen bakjes, geschikt voor het spit. We hebben deze rvs-bakjes op maat laten maken met onze naam erin”, vertelt Marjet. “Als je eenmaal zo’n heerlijke pizza, pulled pork, gerookte zalm of zacht gegaard buikspek van de BGE hebt geproefd, wil je nooit meer anders. Op de website www.biggreenegg.eu staan overheerlijke recepten en complete menu’s, ter inspiratie!”

Roken
De outdoor-afdeling van Keukencentrum Texel wordt steeds uitgebreid. Het roken van gerechten is de laatste tijd heel populair geworden, weet Marjet. “We hebben verschillende soorten hout, variërend van olijf en sinaasappel tot appel, eiken en zelfs van whiskyvaten. Rookmot is geschikt voor het koud roken van bijvoorbeeld zalm of kaas, door middel van een koudrookspiraal. Rooksnippers zijn voor de kortere rooksessies en chunks voor de langere, zoals bijvoorbeeld voor gerookt buikspek, gerookte kip of pulled pork. Nieuw in het assortiment zijn twintig verschillende soorten ‘kruidenrubs’, geschikt voor het marineren en op smaak brengen van vlees, vis of groente. Deze kruidenmengsels kunnen ook worden toegepast in roerbakgerechten, curry’s, paella, pizza, pasta en stoofgerechten.”

COBB-BBQ
Ideaal voor op vakantie is de COBB-barbecue. Deze is licht van gewicht en veilig door de koel blijvende buitenkant. Met de Cobblestone is de Cobb binnen vijf minuten gebruiksklaar en op temperatuur. “Gemakkelijk mee te nemen naar de camping, het strand of de boot,” zegt Marjet, “of geniet er van in je eigen tuin. Naast de standaard-bakplaat zijn er verrassend veel accessoires bij te verkrijgen, zoals een grillplaat, een pizzasteen, een bakplaat, een rooster, een wok, een waterkoker en handige draagtassen in verschillende dessins. Er zijn nu ook weer Cobblestones uit voorraad leverbaar. Meer dan honderd overheerlijke Cobb-recepten vind je op de website:
www.mijncobb.nl/recepten/.”

Een andere trend in de keuken van deze tijd is die van het inmaken van groente en fruit en die ontwikkeling is aan Keukencentrum Texel ook zeker niet voorbijgegaan. Daarover vertelt Marjet volgende week.
Formule 1-spel
Reacties (0)