Afbeelding

Oosterenderweg wordt sneller ‘gerehabiliteerd’

Laatste nieuwsberichten
De gemeenteraad is ermee akkoord gegaan dat de ‘rehabilitatie’ van de Oosterenderweg naar voren wordt gehaald. Deze belangrijke verkeersweg tussen De Waal en Oosterend, drieënhalve kilometer lang, zou in twee fasen onder handen worden genomen. In 2021 zou het stuk tussen De Waal en Bargen worden aangepakt, in 2022 het resterende deel tussen Bargen en Oosterend.

De staat van de bermen is echter zo slecht geworden, dat het gemeentebestuur heeft voorgesteld er nog dit jaar aan te beginnen. De bermen worden regelmatig kapotgereden met vrachtwagens en landbouwvoertuigen en dan opgevuld met gefreesd asfalt. De verwachting was dat dit voldoende zou zijn tot 2021, maar de toestand is daarvoor te snel achteruitgegaan, waardoor de verkeersveiligheid in het geding is gekomen. Er hebben zich al enkele ongelukken voorgedaan met voertuigen die met een wiel naast de weg kwamen.

Dorpscommissie blij
Het achterstallig onderhoud wordt nu geschrapt en in plaats daarvan wordt er in de vorm van graskeien definitieve verharding aangebracht, die aansluit bij de nieuwe inrichting van de weg. De dorpscommissie van Oosterend juicht deze maatregel toe, aldus het college van burgemeester en wethouders. Zij vraagt al jaren om verbetering van de weg.