Afb.: Mohamed Hassan/Pixabay
Afb.: Mohamed Hassan/Pixabay

POLL: Coronatest moet ook op Texel kunnen

Laatste nieuwsberichten
Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het nieuwe coronavirus zich laten testen. Dit is belangrijk om de verspreiding van Covid-19 in Nederland te controleren. Dat was een van de boodschappen van de regering, onlangs op de televisie.

Het is maar hoe je het bekijkt. Als je op Texel woont, wordt het een mijl op zeven. Hier op het eiland is namelijk geen testcapaciteit. Als die dan nog in Den Helder was, viel het nog mee, maar de testlocatie is in Alkmaar of, voor het geval u dat gemakkelijker vindt, in Zwaag, bij Hoorn. Hebt u geen auto tot uw beschikking? Laat u dan, met uw mogelijke corona, rijden door iemand uit uw familie- of vriendenkring of gebruikt u anders het openbaar vervoer.

Wat vindt u? Moeten op Texel ook coronatests worden uitgevoerd of moeten we niet zeuren en hoort dit er nu eenmaal bij, als je op een eiland woont? Reageer in onze poll van deze week. Dat kan tot en met dinsdag. Hebt u er behoefte aan uw antwoord toe te lichten, dan kan dat het beste per e-mail aan redactie@texelsemedia.nl.