Foto: Henk Cornelissen
Foto: Henk Cornelissen

POLL: Gastvrijheid op straat, een goed idee?

Laatste nieuwsberichten
De gemeente Texel wil vooral positiviteit, vriendelijkheid en gastvrijheid uitstralen in de richting van haar inwoners en bezoekers. Bij het uitvaardigen van de coronamaatregelen door het kabinet, op adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, is telkens meegegeven dat de inwoners zelf ook verantwoordelijkheid hebben. Wie vrijheid wil, moet daar ook mee kunnen omgaan.

Niet overal in Nederland gaat het goed. Niet overal worden de maatregelen geaccepteerd, laat staan de terechtwijzingen. Het heeft al tot een aantal nare incidenten geleid, maar op Texel is tot op heden gemoedelijkheid troef. Weliswaar wordt winkelpersoneel nu en dan ruw te woord gestaan, als hele families of vriendengroepjes naar binnen willen, maar tot strenge maatregelen is het nog niet gekomen.

Het inzetten van gastheren en gastvrouwen, die het publiek in de winkelstraten van Den Burg en De Koog aanwijzingen en tips geven, is voor de gemeente een van de middelen om te voorkomen dat mensen de fout in gaan.

Vindt u het een goed initiatief? Of denkt u dat het niet werkt en dat de gemeente strenger moet optreden? Doe mee aan deze poll en wilt u uw stem toelichten, doe dat dan per e-mail aan redactie@texelsemedia.nl.