Archieffoto Texelse Media
Archieffoto Texelse Media

Wordt Struûn Texel gemist?

Laatste nieuwsberichten
Het evenement Struûn Texel, dat sinds 2013 jaarlijks in het derde weekend van november werd georganiseerd (met uitzondering van 2015), werd in 2017 voor het laatst gehouden. Toen dit bekend werd gemaakt in 2018 vroeg de redactie of dit evenement gemist zal worden door onze lezers; nu de vraag of dit veranderd is.

“Struûn Texel is in 2013 ontstaan om de donkere wintermaanden meer kleur te geven. De edities in 2013 en 2014 waren uiterst succesvol”, aldus het bestuur. Maar in 2015 werd het evenement overgeslagen en in 2016 kwam Struûn iets kleinschaliger terug. “Regeltjes van overheidswege maakten dat de tenten eigenlijk niet meer waren te plaatsen, of het moest twee weken van tevoren gegarandeerd windstil zijn! Onuitvoerbaar”, liet het bestuur destijds weten.

Uiteindelijk was het niet meer haalbaar om Struûn Texel gratis te organiseren. “In 2017 waren alle activiteiten naar binnen verplaatst, in locaties als horecabedrijven, zalen en kerken. Deelnemers haakten af, retailbedrijven sloegen een jaartje over, fondsen verwezen door en een grote sponsor gaf een week voor het evenement aan toch niet mee te doen, waardoor de verlichting letterlijk uitging. De mogelijkheid om een betaald evenement van Struûn Texel te maken, stond haaks op de doelstelling van gastvrijheid en was voor ons geen optie”, aldus het bestuur over de opheffing van het evenement.

In onze poll van mei vorig jaar gaf 63% van de stemmers aan Struûn Texel niet te zullen gaan missen. Er is sindsdien geen ander grootschalig herfstevenement in de plaats gekomen voor Struûn. Wij zijn benieuwd: wordt Struûn Texel door u gemist?

Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.