Afbeelding

Investeren in Texelse energie: goed plan?

Laatste nieuwsberichten
DATXL is een Texels kenniscentrum voor energievraagstukken. Het kenniscentrum is opgericht door vijf ondernemers die op Texel wonen en werken. Alle vijf geven advies over duurzaamheid. De vijf ondernemers van DATXL zien Texel als ideaal voorbeeld van hoe een maatschappij op energiegebied zelfvoorzienend kan worden. De redactie is benieuwd of de lezers vinden dat dit een goed idee is.

“De energietransitie is niet alleen een enorme uitdaging, maar biedt ook veel nieuwe kansen. Texel kan zich op de kaart zetten als innovatief eiland, het kan nieuwe werkgelegenheid scheppen en vele andere initiatieven aantrekken. Met deze aanzet hebben wij de kennis ge-combineerd van verschillende Texelse ondernemers die zich op diverse manieren beroepshalve met de energietransitie bezighouden”, staat op website van DATXL beschreven.

In het tijdschrift Z &Z stelt Jord Kuiken van DATXL: “De Texelse economie krijgt er een nieuwe, weliswaar kleine, belangrijke sector bij: de kenniseconomie. Met nieuwe banen voor de Texelse jeugd, die daardoor na de studie kan terugkeren naar het eiland. Plus veel nieuw werk voor dienstverleners rondom die sector.” De vraag van de redactie is deze week: zou het voordelig voor Texel zijn om op energiegebied zelfvoorzienend te worden?

Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.