Afbeelding

Zou u mantelzorg verlenen?

Laatste nieuwsberichten
Jaarlijks wordt in Nederland de ‘Dag van de mantelzorger’ gevierd. Zo ook op Texel. De gemeente Texel en Texels Welzijn willen de mantelzorgers op ons eiland graag bedanken voor de vaak intensieve zorg die zij geven aan hun naasten. Op Texel wordt de ‘Dag van de mantelzorger’ dit jaar op donderdag 7 november gevierd.

Texels Welzijn biedt ter gelegenheid van deze dag een verrassingspakket aan. Mantelzorgers kunnen een pakket aanvragen als zij al een langere tijd voor iemand uit hun directe omgeving zorgen, zoals voor een familielid, vriend of buur. Deze zorg moet per week gemiddeld meer dan 8 uur bedragen.

De aanvraag kan worden gedaan door de mantelzorger zelf óf door de mantelzorgontvanger. De aanvraag voor het verrassingspakket kan ingediend worden bij Texels Welzijn via T: (0222) 312696, E: welzijn@texelswelzijn.nl, in De Buureton (Den Burg) of tijdens de wekelijkse inloopspreekuren in de andere dorpen. Aanvragen is mogelijk tot 30 oktober 2019.

De rol van een mantelzorger is vaak intensief. De redactie is benieuwd: Bent u mantelzorger of zou u mantelzorg verlenen indien nodig? Stemmen kan de komende week via Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.