Uitslagen Texelse jeugdkampioenschappen

Door Judith Ploegman
Gepubliceerd: Dinsdag 11 Juli 2017, 17:22 uur
2972 x bekeken
Zaterdag werden de Texelse jeugdkampioenschappen gespeeld op het park van Tennisvereniging Deuce. Naast de wedstrijden hadden Sportshop voor Jou en Tennisschool Joy activiteiten georganiseerd, onder andere een snelheidsmeter. Meinte van Lingen sloeg de snelste service van de dag met 149 km per uur.


Bij de jongste jeugd t/m 9 in categorie rood speelden Jelte Veeger en Sharomy Seegers een finale die nipt met 9 – 7 door Jelte gewonnen werd. In de categorie oranje 8 t/m 10 was het Boy van Brakel die Niek Spek met 8 – 6 wist te verslaan.

Bij het enkelspel in groen 10 t/m 12 won Gijs Kuip de 1e set met 4-0 van Luuk Mandje. In de 2e set wist Luuk het Gijs moeilijk te maken door er een tiebreak uit te slepen. Gijs won tiebreak en de wedstrijd met 4-0 en 5-4. Bij de dubbel in groen speelde Gijs Kuip de finale met Esther Bakker tegen Daniel Eelman en Luc van Noorden. Kuip en Bakker wonnen de finale met 4–2 en 4-1.

Tijn Zeeman speelde de finale jongens enkel t/m 14 tegen Jort van Gils en won met 6–0 en 6–2. De jongens finale t/m 17 won Viggo van de Kooi van Thomas Avila Lutke Schipholt met 6–4 en 1–6. Voor Lutke Schipholt moest de tiebreak in de 3e set een beslissing brengen, maar van de Kooi trok deze met 9–7 naar zich toe.

In de mixed finale t/m 17 wonnen Luna Dral en Meinte van Lingen van Tessa Maat en Max Tuntelder.

De aanmoedigingsprijs ging naar Bram van Groningen voor zijn positieve instelling tijdens de zware wedstrijden die hij speelde.

Uitslagen op een rijtje: Categorie rood: 1. Jelte Veeger 2. Sharomy Seegers Categorie oranje: 1. Boy van Brakel 2. Niek Spek Categorie Groen: 1. Gijs Kuip 2. Luuk Mandje Categorie groen dubbel: 1. Esther Bakker en Gijs Kuip, 2. Daniel Eelman en Luc van Noorden Jongens t/m 14: 1. Tijn Zeeman 2. Jort van Gils Jongens t/m 17: 1. Viggo v.d. Kooi 2. Thomas Avital Lutke Schipholt Mixed t/m 17: 1. Luna Dral en Meinte van Lingen 2. Tessa Maat en Max Tuntelder