Regen en enthousiasme bij tenniskampioenschap jeugd

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Dinsdag 04 Oktober 2016, 16:24 uur
5432 x bekeken
De jeugd van tennisverenigingen Deuce en Heri Hodie streden de afgelopen twee weken om de Open Texelse Kampioenschappen. Zondag werd de finale gespeeld.


“Na twee weken lang prachtige en spannende wedstrijden gehouden te hebben in het zonnetje, werd de finale gespeeld in de regen”, laat de jeugdcommissie van Deuce weten. “De enthousiaste jeugdspelers en toeschouwers lieten zich hierdoor echter niet van de baan slaan: er werden lange, prachtige rally’s gespeeld!”

In de categorie rood werd Niek Spek eerste en eindigde Inez van Noorden op de tweede plaats. In oranje enkel domineerde Esther Bakker - Daniël Eelman werd tweede. Bij oranje dubbel wonnen Esther en Daniël samen van Dave en Nick v/d Sar. Vincent v/d Broeck won van Pieter Bonne in de categorie groen enkel, Pieter won bij dubbelspel samen met Emiel Udding van Tijn Zeeman en Sven Schagen.

In de categorie jongens enkel 14 werd Thomas Avila Lutke Schipholt eerste en Sidney van Heerwaarden tweede. Thomas wist samen met Arwen v/d Berg Rens Schoots en Hendrik Franssen in de categorie jongens dubbel 14 te verslaan. Max Tuntelder werd eerste bij de jongens enkel 17 en won van Teun Dros. Bij de dubbels gingen Joost Boekel en Marco Kikkert er met het goud vandoor; zij lieten Steijn Brouwer en Pjötr Kooiman achter zich. De dames Andra en Caleta Kager versloegen in de categorie dubbel 17 hun tegenstanders Tessa Maat en Luna Dral.