Winnaar Sonny Agema doet verslag bij speaker Albert Hoven. Foto: Willem Sangers
Winnaar Sonny Agema doet verslag bij speaker Albert Hoven. Foto: Willem Sangers

Helderse renner wint Ronde van De Waal

Laatste sportnieuws
De Ronde van De Waal is zondag gewonnen door Sonny Agema uit Den Helder. Hij achterhaalde een halve ronde voor het einde de Texelse titelverdediger Jordy Vinke, die een ronde eerder was gedemarreerd, en stond zijn voorsprong daarna niet meer af.

Een andere gastrenner, Raymond Bakker, won in de sprint van het peloton van Texelaar Luuk van der Meer. Denise Betsema handhaafde zich knap in de voorste gelederen en finishte op de tiende plaats als snelste vrouw. De A-groep telde negentien deelnemers.

De Ronde van De Waal, die na tientallen jaren niet verreden te zijn vorig jaar nieuw leven werd ingeblazen, was een succes. In alle gelederen maakten de renners er een spannende strijd met veel demarrages en hoge snelheden van, die door veel toeschouwers werd bekeken. Vooral op het Hogereind was het een drukte van belang. Veel bewoners bekeken het schouwspel vanaf een stoel voor hun huis.

Opvallend was het grote aantal overkantse deelnemers én de flinke B-poule. Kennelijk hadden ook veel recreanten hun schroom overwonnen en zich ingeschreven. In deze groep ging de zege naar Roderick Kampstra. John Betsma en Ferry van der Vis legden beslag op de tweede en derde plaats.

Bij de junioren won Daan Kooi vóór Matthé Pronk en Marit Bakker. Er was ook een aparte wedstrijd voor gewone fietsen. Deze werd gewonnen door Daan Aberson. In totaal deden 82 renners mee.

Recreant Roderick Kampstra gaat zegevierend over de streep. Foto: Willem Sangers
De renners maakten er een spannende strijd van. Foto: Willem Sangers
John, Simone en dochter Denise Betsema werden alledrie gehuldigd. Foto: Willem Sangers