Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen Foto: Pixabay

Media Ukkie Dagen bij de openbare bibliotheek

Algemeen

Van vrijdag 5 tot vrijdag 12 april zijn het de Media Ukkie Dagen. In de openbare bibliotheek wordt hier tijdens Boekjes en brabbels op woensdagochtend 3 april speciaal aandacht aan besteed. Ook wordt er op 4 april een landelijk Webinar georganiseerd met pedagoog Marije Lagendijk.

Boekjes en brabbels is een gezellige en inspirerende ochtend in de bibliotheek voor ouders en grootouders met jonge kinderen. Deze wordt maandelijks gehouden op de eerste woensdag. Het gaat erom samen te ontdekken hoe leuk lezen kan zijn en hoe waardevol het is, kinderen al vroeg voor te lezen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgebruik, vergroot de woordenschat en is ook nog eens leuk om te doen. Ook worden slaap- en wiegeliedjes gezongen of liedjes die bij de gebruikte boekjes horen en soms is er een gast, die iets komt vertellen over bijvoorbeeld voeding, het eerste taalgebruik of babymassage.

Mediagebruik

In het vooruitzicht van de Media Ukkie Dagen staat Boekjes en brabbels op woensdag 3 april in teken van het gebruik van media. Wanneer hebben welke media het juiste effect op je kleintje? En wanneer kun je beter even zonder? De inloop is om 09.45 uur en de ochtend wordt afgesloten met een kopje koffie. Na afloop gaan de deelnemers met inspiratie en tips naar huis. Deelnemen is gratis, maar van inschrijven is wenselijk en dat kan op de website van Kopgroep Bibliotheken onder het kopje ‘Activiteiten’.


Webinar

Marije Lagendijk, mediapedagoog, geeft in een webinar op donderdag 4 april om 19.30 uur antwoorden op alle vragen rondom digitale media voor ukkies van 0 tot en met 6 jaar. Deelname kost € 6,50. Het webinar is interactief, maar de deelnemers zijn niet in beeld. Vragen stellen kan via de chat. Meer informatie hierover staat op de website van Kopgroep Bibliotheken en daar is ook de aanmeldlink voor deze webinar te vinden.