BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
242753x bekeken
Hoeve Vrij & Blij staat bekend om de boerderijwinkel met hoge kwaliteit lamsvlees en kazen. Maar wist je dat je bij Boer Jan en Rianne ook de hoeve kunt bezichtigen? Neem een kijkje bij de boerderijdieren en het kaaspakhuis, of strijk neer op het terras voor koffie, thee of fris met iets lekkers.
Vrij & Blij is gratis toegankelijk. Via een leuke en leerzame wandelroute kom je langs schapen, lammetjes, varkens, ezels, shetlanders, konijnen en het kaaspakhuis. Elke maand worden er lammetjes geboren. Vanaf een balkon kun je de lammetjes van dichtbij bekijken.
In alle seizoenen vindt u bij Vrij en Blij het beste lamsvlees. Hier zien lammetjes namelijk niet alleen in de lente het levenslicht: het hele jaar door worden kleine schapen geboren. Driemaal per jaar worden lammeren geslacht. Zodoende leveren de boeren jaarrond lamsvlees van goede kwaliteit.
Een ruime, frisse stal met een vers strobed: daarin worden lammeren grootgebracht. De eerste vier weken krijgen de dieren melk; daarna wordt overgegaan op mas, luzerne en lammerenbrokjes. Met dit dieet bouwen de dieren de beste weerstand op. De ooien worden gedekt door rammen van het Texelse ras.
Behalve echt Texels lamsvlees worden er in de boerderijwinkel ook schapenkazen van Wezenspyk (met de schapenmelk van Vrij en Blij), producten van De Bonte Belevenis en schapenmelkbonbons van Chocolaterie Smidt verkocht - uiteraard eveneens gemaakt met de eigen schapenmelk.
Ook handig: het terras heeft goed zicht op de speelplaats met trampoline, speeltoestellen, traptrekkers en skelters voor de kinderen om mee te rijden. Plezier gegarandeerd, voor iedereen.
Hoeve Vrij en Blij
Westerweg 80
1797 RH Den Hoorn
T: 0222-319263

Openingstijden
De winkel is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.