Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza
BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
261706x bekeken
Strandpaviljoen Paal Vijftien (voorheen Westerslag) wordt gerund door Joost Hoogenbosch en diens echtgenote Sarah. Het echtpaar nam het strandpaviljoen in het najaar van 2014 over van vorige eigenaren Jur Schuiringa en Jacomien Bas. In 2018 is er een vast paviljoen gekomen het Gastropaviljoen XV.
Naast het Gastropaviljoen XV staat er in de zomer nog een paviljoen paal vijftien, deze word elk voorjaar opgebouwd net als de strandhuisjes. In het najaar word dit alles weer van het strand afgehaald.
Buiten het mooie paviljoen met robuuste en stoere inrichting is het Gastropaviljoen XV bij paal 15 uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van Noord-Holland van 2018.
Mooie wijnen, verzorgde gerechten en een sfeervolle, stoere inrichting met zicht op de open keuken maken van een bezoek aan Gastropaviljoen XV echt een avond vol kwaliteit en beleving
Sinds 2018 staat op het strand van Paal 15 een nieuw strandpaviljoen: Gastropaviljoen XV. Niet zomaar een strandtent, maar een fraai ingericht restaurant waar men terug gaat naar de basis van het echte koken. Culinair genieten met prachtig uitzicht op zee.
Vriend van Vijftien worden? Wie een strandhuisje huurt bij Vijftien, wordt automatisch 'Vriend van'. Dit is echter ook mogelijk voor niet-huurders. Het lidmaatschap geeft recht op allerlei kortingsacties. Het paviljoen hoopt eind april met dit initiatief te starten.
Bij Paal Vijftien en Gastropaviljoen XV worden zoveel mogelijk lokale producten gebruikt. Zoals Texels bier, Texelse koffie van Koffiebranderij Texel. Kaas van kaasboerderij Wezenspyk.
Strandpaviljoen Vijftien
Westerslag 4
1791 PP Den Burg
T: 0222-314847

Openingstijden
Wij zijn zondag, maandag, woensdag geopend van 10:00-17:00 uur. Donderdag, vrijdag & zondag zijn wij geopend van 10:00 uur tot zonsondergang.