Agenda 26 augustus 2020

Avondvissen op de Waddenzee met motorschip Rival. Afvaart vanuit de haven van Oudeschild om 17.00 uur; terugkomst om 23.00 uur. Zie I: www.sportvissentexel.nl.
Ontdek het kweldergebied de Mokbaai en de natte natuur van de Geul met een gids. Een deel van de wandeling gaat door gesloten gebied, waar je alleen met een excursie mag komen. Info en kaartjes: ecomare.nl. Aanvang: 11.00 uur.
Dagelijks maakt De Vrijheid met een klein gezelschap van max. 12 personen zeehondentochten van anderhalf uur. We varen naar het zandeiland en natuurgebied de Razende Bol aan het begin van de Noordzee. Daar is ruim de tijd om de zeehonden, vogels en het hele gebied vanaf de boot te zien. De eerste afvaart is telkens om 10.30 uur en dan aansluitend elk anderhalf uur, afhankelijk van het aantal aanvragen. Reserveren op T: 06-57999033 of aan het loket op de haven van Oudeschild.
BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie door een prachtig duingebied. U maakt kans op het zien van vele fraaie vogelsoorten. Aanvang 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord, Volharding 4, De Cocksdorp. Kosten 15,- p.p. Verrekijkers gratis beschikbaar. Maximaal acht deelnemers. Reserveren op www.birdingtexel.com of bel 06-22494483.
In de bibliotheek (Drijverstraat 7 in Den Burg) wordt elke woensdag van 15.00 tot 15.30 uur voorgelezen.
Ga mee op ontdekkingstocht door De Slufter! Springen, kruipen, zoeken, proeven, vissen. Voor alle avonturiers vanaf 5 jaar. Info en kaartjes: ecomare.nl. Aanvang: 14.00 uur.
Ervaar de pracht van de Waddenzee tijdens deze bijzondere belevenis in de vroege ochtend. Loop over de bodem van de zee en ontdek in het sfeervolle ochtendlicht wat er allemaal leeft in en op het wad. Info en kaartjes: ecomare.nl. Aanvang: 7.30 uur.
Het Vogelinformatiecentrum organiseert van 9.00 tot 11.00 uur een vogelexcursie aan de noordkant van het eiland. Van een ervaren en enthousiaste gids leert u hoe u de verschillende vogelsoorten kan herkennen. (auch in Deutsch/also in English) Prijs: 20,- pp, kinderen t/m 12 jaar 15,- pp. (incl. gebruik van een goede verrekijker). Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl, (0222)316249, of in het Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp.
Het Vogelinformatiecentrum organiseert van 6.00 tot 9.00 uur een bijzondere vogelexcursie in de Slufter. Naast de steltlopers, eidereenden en lepelaars gaat onze aandacht vooral uit naar de diverse soorten sterns. Wij informeren u uitgebreid over het kleurring- en zenderonderzoek bij grote sterns, (auch in Deutsch/also in English) en sluiten af met een uitgebreid ontbijt in het Vogelinformatiecentrum. Prijs: 40,- pp. (incl. ontbijt en gebruik van een goede verrekijker). Opgeven en informatie: vogelexcursiestexel.nl, (0222)316249, of in het Vogelinformatie-centrum, Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp.
Struin met een schapenboer door natuurgebied de Hoge Berg met aansluitend barbecue bij de schapenboet. Smul van Texels lamsvlees, bier en andere lokale producten. Verzamelen: parkeerplaats Texelse Bierbrouwerij, Schilderweg 214b, Oudeschild. Van daaruit wandelen we naar de schapenboet bij Schapenbedrijf De Waddel. Van 18.00 21.00 uur. Kosten: 35,00 p.p. (kinderen 15,00) inclusief 3 drankjes. Reserveren: texel.net/nl/agenda/gastronomie/arrangement/texelse-barbecue-bij-de-waddel-1178.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.