Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Agenda 26 mei 2018

Mooie thematentoonstelling - in De Kleine Expositie van Het Open Boek - over 'Vogels in het veld en in de tuin van verbeelding'. Met bijzonder werk, o.a. van Wolkers, Jan Mankes, Dolf Zwerver, Peter Vos en Charlotte Mutsaers, en originele oude houtsneden van Gessner en Aldrovandi uit de vroege 17e eeuw. De expositie is tot eind september dagelijks te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkel (Binnenburg 3, Den Burg). Gratis entree.
Galerie en Beeldentuin De Weezenplaats is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op een van de mooiste plekjes van Texel aan de voet van de Hoge Berg. Doolhof 3, hoek Skillepaadje. Fietsknooppunt 42. Voor meer informatie: www.deweezenplaats.nl. Betaalbare bronzen beelden met een verhaal.
10.00 Blommen en Feugels kieken in Waalenburg. 11.00 Langs de vogelkolonies van de Geul. 11.30 Wadexcursie (N/D). 12.30-16.30 Eendenkooi Van Spang open (gratis). 14.00 Kwelder, wad en lepelaars. Kaartjes via I: www.ecomare.nl.
Als enige passagiersschip vaart De Vriendschap rond in dit unieke stukje noordelijke Waddenzee. Dankzij de rust en de hoge, steile zandbanken, kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon. Ze zijn vertrouwd met het blauwe silhouet van De Vriendschap en het schip kan de dieren dicht benaderen. De tocht duurt 75 min. Dagelijks afvaarten tot 29 september. Volw.: € 12,50 / kinderen 3-10 jaar: € 9,50. Boek online! Voor actuele vertrektijden zie: www.waddenveer.nl. Info via T: 0613524734.
Bij Novalishoeve (Hoornderweg 46, Den Hoorn) is in mei en juni de expositie Koeienkunst te zien: Portretten van de bonte dames door Ruud Spil. Te bezichtigen tijdens de openingsuren van Novalishoeve (maandag t/m zaterdag van 10.30 tot 16.00 uur).
De Johnny Rep Classic is een fietstoertocht van 45, 70 of 110 kilometer. Start en finish bij StayOkay in Den Burg. Het is geen wedstrijd met tijdregistratie, maar een recreatieve toertocht. Onderweg wordt er gezorgd voor bevoorrading. Voor alle voorinschrijvers verzorging onderweg, pastamaaltijd na afloop en een fraaie herinnering. Zie voor info en inschrijven I: www.johnnyrepclassic.nl.
Schaapskudde Vrolijke Schapen scheert vandaag de schapen! Tussen 11.00 en 15.00 uur staan we met de kudde bij het Sluftercafé (Slufterweg 1). Kom je ook? Zie hoe de scheerder voorzichtig de dikke jas van het schaap afscheert. Met de geschoren wol kunnen we knutselen en vilten. Je mag ook helpen met het spinnen en het kaarden van de wol, knuffelen met de schapen en de lammetjes en de geiten borstelen! Gratis. Zie I: www.vrolijkeschapen.nl voor meer info.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.