Agenda 25 mei 2019

18.00 Wadexcursie. Zie I: www.ecomare.nl.
Ook het 48e Tevoko Buitentoernooi vindt plaats op 't Vierkante Stuk, aan de Ploeglanderweg. Zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.
Bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg) vindt om 14.00 uur de presentatie van het boek 'Texel, beeld van een bijzonder eiland' plaats. In dit fotoboek laten twee eilandbewoners (Ruth de Ruwe en Daan Welboren) zien wat ze zoal tegenkomen op hun tochten door de Texelse natuur.
Het Texelfonds houdt de openbare jaarvergadering in De Buureton. Oud-Texelaar Lodewijk Dros is te gast en geeft een lezing met de titel 'Ik liek alles wel kwiet; een Texels antwoord op culturele onterving'. Aanvang: 11.00 uur. Tijdens de vergadering zal het bestuur verantwoording afleggen over het gevoerde financiële beleid, terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op het komende.
In Museum Waelstee in De Waal neem je een kijkje in de geschiedenis van Texel. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Hogereind 6, De Waal. I: www.cultuurmuseumtexel.nl.
Galerie en Beeldentuin De Weezenplaats ligt op één van de mooiste plekken van Texel, aan de voet van de Hoge Berg. De monumentale boerderij met de prachtige tuin is zeker een bezoek waard. Hier vindt u betaalbare bronzen beelden met een verhaal van Hélène Steenhof. U bent van harte welkom op woensdag, donderdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur. Adres: Doolhof 3, hoek Skillepaadje (fietsknooppunt 42). Zie I: www.deweezenplaats.nl.
De Peperhof (voormalige gereformeerde kerk, Peperstraat 7, Oosterend) is t/m 26 oktober open op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.00 uur. Wisselende exposities van zowel Texelse als niet-Texelse kunstenaars, met o.a. schilderijen, foto's, keramiek en sculpturen. Tevens is te bezichtigen: een nostalgisch winkeltje met oude winkelblikken en stopflessen met Oud-Hollands snoepgoed en een maquette van de oude Oesterhaven die gelegen was bij de IJzeren Kaap. Gratis entree. Meer info op I: www.stichtingpeperhof.nl.
Tijdens de nationale Bunkerdag gaan van Zeeland tot en met de Waddeneilanden bunkers van de Atlantikwall voor één dag open voor publiek. Op Texel gaat de Texla-bunker (Kogerweg 132, Den Burg) voor het eerst open voor geïnteresseerden, van 10.00 tot 17.00 uur.
Om 11.00 uur start een rondleiding bij Wijngaard De Kroon van Texel. Er wordt verteld over het ontstaan van de wijngaard, de druivenrassen, de groei en bloei van de druivenstokken en het wijnmaakproces. Afsluitend een wijnproeverij. Volw. € 12,-, kinderen <16 jaar € 2,50. Groepen v.a. 10 p. op afspraak. Rozendijk 32, nabij Den Burg. I: www.wijngaarddekroonvantexel.nl. Van tevoren reserveren voor rondleidingen via I: info@wijngaarddekroonvantexel.nl.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.