Agenda 23 augustus 2020

BirdingTexel organiseert een twee uur durende excursie door een prachtig duingebied. U maakt kans op het zien van vele fraaie vogelsoorten. Aanvang 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord, Volharding 4, De Cocksdorp. Kosten € 15,- p.p. Verrekijkers gratis beschikbaar. Maximaal acht deelnemers. Reserveren op www.birdingtexel.com of bel 06-22494483.
Vanaf 11.00 uur. Kunst Route ‘Ronde Noord’ is in juli, augustus en september iedere zondag gratis te volgen en te bezoeken. Diverse kunst van oosterend tot de Cocksdorp. Het werk van Bep Schlösser, 97 jaar, is in september ook te zien. Zij laat zich inspireren door de natuur, die ze weergeeft in het grafisch borduurwerk dat zij maakt. Haar werk is te zien bij kunstenaar Kittie Markus, Krimweg 48, De Cocksdorp. De routes zijn verkrijgbaar bij VVV Texel. Zie ook I: www.langejuni.nl.
Werk van Benoit via Tielemans tot Waverijn. Tevens werk van: Constant, Corneille, Toon de Haas, Ko Oosterkerk, Anton Rooskens, Ronald Tolman, L. van Vugt, Kees de Waal en anderen. Ter ere van het 100e sterfjaar van Jan Mankes een mooie collectie etsen, houtdrukken en boekuitgaven. Verder Leerdam en Murano glas, bronzen beelden en Afrikaanse kunst. Klif 27, Den Hoorn, T 0222-319618. www.klifart.nl
The place to be voor houten sculpturen en lampen van Piet de Bruin, houtkunstenaar/designer. Fotograaf Peter Ampt is gastexposant en zijn werk is te zien van 1 augustus tot 24 augustus. Geopend dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 tot 31 December 2020. Hoofdweg 90, 1795 JE De Cocksdorp. Maak een telefonische afspraak voor bezoek buiten openingstijden. Piet de Bruin: 06-54710071, Lia de Bruin: 06-50879900 I: www.galerietexelwoodart.nl
Livemuziek met gratis entree. Deze week geeft Iljits Clement optredens op vrijdag om 19.00 uur bij restaurtant Dennenoord. Zaterdag om 14.00 uur bij De Compagnie Texel en om 20.00 uur bij Eetcafé de Steeneplaats. Zondag om 16.00 uur bij De Toegift Klif12.
In de stal van biologisch dynamische boerderij Novalishoeve (Hoornderweg 46) is een expositie van de Texelse schilder Herman Smith te zien: ‘Treinreis naar Toscane en Venetië’. Op donderdagen is de kunstenaar zelf aanwezig. Waan jezelf op een treinreis door Italië terwijl je langs de kleurrijke panelen wandelt!
Kerkdiensten Protestantse Kerken in Nederland Den Burg, 9.30 uur, de Burght, ds. H. Wilmink uit Wezep. De Waal, 11.00 uur, ds. W. Huizing. Den Hoorn, 9.30 uur, ds. A. Kooi. Oosterend, 9.30 uur, ds. C. de Jong. De Cocksdorp, 11.00 uur, ds. H. Wilmink uit Wezep. Doopsgezinde Gemeente Texel Het corona-protocol voor onze diensten: www.dgtexel.doopsgezind.nl. Den Burg, Kogerstraat 18, 10.00 uur, ds. Hans Marseille. Extra collecte voor Dopers Duin in Schoorl. Jehovah’s Getuigen Texel Geen bijeenkomsten. Voor informatie kijk op JW.ORG. Baptistengemeente Texel Op zondagochtend om 10.00 uur wordt de dienst uitgezonden via YouTube-kanaal ‘Baptisten Texel’. Meer informatie en een directe link is te vinden op de website: www.baptistengemeentetexel.nl. 10.00 uur, David Lodder. Christelijk Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Deze zomer worden er geen kerkdiensten op Texel georganiseerd door de Christelijk Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (CGKv) van Den Helder. R.K. Parochie Om 10.00 uur is er een eucharistieviering in de Johannes de Doper kerk In Den Burg. Aanmelden voor de viering is niet meer nodig. Bij de ingang noteren wij uw naam en telefoonnummer en informeren of u klachten heeft. Verder hanteren wij tijdens onze diensten alle gebruikelijke voorwaarden die zijn voorgeschreven door de regering het RIVM en ons Bisdom. Alle vieringen vanuit de Johannes de Doperkerk zijn ook thuis te beluisteren of terug te luisteren via www.kerkdienstgemist.nl op onze website vindt u een link. Een nieuw initiatief van ons pastorale team: wekelijks wordt er op het YouTube kanaal van RK Regiobreed Noordkop o.a. bezinningsmomenten vanuit Gods Woord aangeboden. Iedere woensdag om 10.00 uur wordt er een meditatie op het kanaal https://youtu.be/LlHIHl-w8Ec geplaatst. Al onze kerken zijn dagelijks geopend voor het aansteken van een kaarsje en gebed.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.