Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Agenda 19 september 2021

Tot en met oktober kunnen gasten en Texelaars elke zondag een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars in het Noorden van het eiland, Oost en Oosterend. Kunstenaars zijn aanwezig. Info: boekje Kunstzomer Texel.
BirdingTexel organiseert een twee uur durende lichte wandelexcursie door een uniek natuurgebied. U maakt kans op het zien van vele fraaie vogelsoorten. Aanvang 9.00 uur vanaf de parkeerplaats Café-Restaurant ‘De Slufter’ aan de Slufterweg. Verrekijkers gratis beschikbaar. Reserveren op I: www.birdingtexel.com of bel T: 06-22494483.
Onze ervaren schippers kennen de geulen als hun broekzak en weten de mooiste plekjes op het wad te vinden. Zij nemen u graag mee voor een bijzondere tocht naar de zandbank. De gidsen vertellen over het leven op de bodem van de Waddenzee. Voor kinderen hebben we schepnetten en emmers. Na een klein uurtje op het wad gaan we weer aan boord. U kunt bij mooi weer kiezen om op blote voeten te gaan, of neem een stel extra schoenen mee die smerig mogen worden van het slik. Informatie of reserveren I: www.waddenveer.nl of T: 06 13524734. Aanvang: 13.00.
Ga samen met de boswachter op ontdekkingstocht door dit bijzondere kweldergebied. Info en boeken op www.ecomare.nl/excursies. Aanvang: 11.00 uur.
Gezellige kleinschalige markt op het Dorpsplein in De Koog van 11.00 – 16.00 uur.
Het Rimsky-Korsakov Trio uit Sint-Petersburg speelt om 14.30 en om 19.00 uur in de Hoornder Kerk. Op het programma staan werken van Beethoven en Mendelssohn. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via I: www.ihms.nl.
Als enige passagiersschip vaart De Vriendschap rond in dit unieke stukje noordelijke Waddenzee. Dankzij de rust in het gebied en de hoge, steile zandbanken, kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en rust. Ze zijn vertrouwd met het blauwe silhouet van De Vriendschap en het schip kan de dieren dicht benaderen. De tocht duurt 75 min. Volw.: € 15,00 / kinderen 3-10 jaar: € 11,00 Boek online! Voor actuele vertrektijden zie I: www.waddenveer.nl. Info via T: 06-13524734.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.