Agenda 16 september 2021

Beklim de monumentale, gietijzeren trappen naar het mooiste uitzicht van Texel. Eenmaal boven kun je het eiland en de omringende zee vanaf 47 meter hoogte bewonderen. Bij helder weer kijk je kilometers ver! Dagelijks open van 10.00-17.00 uur. Koop je ticket met tijdslot vooraf op I: www.vuurtorentexel.nl.
In het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager, naast de ingang van Ecomare, bent u van harte welkom om door een telescoop naar de sterren te komen kijken. De sterrenkundigen leggen u graag uit wat u ziet. Bij bewolkt weer gaat het niet door Toegang € 2,-. Meer informatie en aanmelden op www.oriontexel.nl.
Dagelijks maakt De Vrijheid met een klein gezelschap van max. 12 personen zeehondentochten van anderhalf uur. We varen naar het zandeiland en natuurgebied de Razende Bol aan het begin van de Noordzee. Daar is ruim de tijd om de zeehonden, vogels en het hele gebied vanaf de boot te zien. De eerste afvaart is telkens om 10.30 uur en dan aansluitend elk anderhalf uur, afhankelijk van het aantal aanvragen. Reserveren op T: 06-57999033 of aan het loket op de haven van Oudeschild.
BirdingTexel organiseert een twee uur durende lichte wandelexcursie op de noordkop. U maakt kans op het zien van vele fraaie vogelsoorten. Het verzamelpunt is de parkeerplaats bij Strandpaviljoen Kaap Noord (paal 33) Volharding 4 - De Cocksdorp. Verrekijkers gratis beschikbaar. Reserveren op I: www.birdingtexel.com of bel T: 06-22494483.
Tot en met oktober kunnen gasten en Texelaars elke donderdag een bezoek brengen aan galeries, exposities, ateliers en kunstenaars in en rondom Den Hoorn. Kunstenaars zijn aanwezig. Info: boekje Kunstzomer Texel.
Onze ervaren schippers kennen de geulen als hun broekzak en weten de mooiste plekjes op het wad te vinden. Zij nemen u graag mee voor een bijzondere tocht naar de zandbank. De gidsen vertellen over het leven op de bodem van de Waddenzee. Voor kinderen hebben we schepnetten en emmers. Na een klein uurtje op het wad gaan we weer aan boord. U kunt bij mooi weer kiezen om op blote voeten te gaan, of neem een stel extra schoenen mee die smerig mogen worden van het slik. Informatie of reserveren I: www.waddenveer.nl of T: 06 13524734. Aanvang: 10.00.
Zangeres Lauri Brons en pianiste Elisabeth Waverijn verzorgen een afwisselend musicalprogramma in de Waalderkerk. Het Texelse duo speelt onder andere liederen uit: West Side Story, Spring Awakening en The Phantom of the Opera. Het programma duurt ongeveer een uur. Max. 30 bezoekers. Aanvang: 16.00 en 20.00 uur. Tickets zijn te koop via de website: www.demtex.nl/event-directory/.
In de Burghtkerk hangen meer dan tweehonderd nieuwsfoto’s uit 2020, waaronder de winnende van Kees van der Veen. Nog te bezichtigen tot en met zaterdag 25 september; dagelijks behalve zondag, van 10.00 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag tot 20.00 uur.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.