Agenda 11 mei 2019

Open dag in de KNRM-boothuizen in Oudeschild en De Cocksdorp. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de boothuizen te bezichtigen, de vrijwillige bemanning staat klaar voor alle vragen en informatie, er worden diverse demonstraties gegeven en donateurs mogen een rondje meevaren op een echte reddingboot.
10.30 Door de zoute kreken van De Slufter. 11.00 Kinderexcursie in de meeuwenkolonie. 19.00 Wadexcursie. Zie I: www.ecomare.nl.
Molen De Traanroeier in Oudeschild is tijdens de Open Molendag gratis toegankelijk (via de ingang aan de Barentszstraat) tussen 10.00 en 16.00 uur. De molenaars zijn aanwezig en er worden pannenkoeken en drie-in-de-pan gebakken. De opbrengst hiervan is bestemd voor het onderhoud van de molen.
De Peperhof (voormalige gereformeerde kerk, Peperstraat 7, Oosterend) is t/m 26 oktober open op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.00 uur. Wisselende exposities van zowel Texelse als niet-Texelse kunstenaars, met o.a. schilderijen, foto's, keramiek en sculpturen. Tevens is te bezichtigen: een nostalgisch winkeltje met oude winkelblikken en stopflessen met Oud-Hollands snoepgoed en een maquette van de oude Oesterhaven die gelegen was bij de IJzeren Kaap. Gratis entree. Meer info op I: www.stichtingpeperhof.nl.
Op Texel zijn overal vogels! Ontdek de vogelrijkdom van tijdens het Wadden Vogelfestival, dat wordt georganiseerd door het Vogelinformatiecentrum en NP Duinen van Texel i.s.m. veel andere organisaties. Onder andere op het programma: de Texel Big Day, vogelexcursies, er zijn vrijwilligers aanwezig bij de vogelkijkpunten, een verrekijkershow, een markt, workshops en nog veel meer. Kijk voor alle activiteiten en meer info op I: www.waddenvogelfestival.nl.
Van 11 t/m 31 mei exposeren Gerrit Sman en Uuk Vorsteveld bewerkte foto's in Het Glazen Paleis in de Wezentuin in Den Burg. Thema: klassiek vrouwelijk naakt. Titel: 2e Renaissance. Dagelijks te bezichtigen.
Vandaag is er een markt op het Waterplein in het centrum van De Cocksdorp. De markt is van 11.00-17.00 uur. De entree is gratis. Tevens zijn alle winkels en horeca geopend. U bent van harte welkom.
Op Nationale Molendag wordt molen het Noorden opengesteld (Stuifweg 4, Oosterend). De molen staat in de steigers voor een renovatie, maar opent toch de deuren. Met een beetje geluk is de rietdekker net begonnen en is vers riet zichtbaar. Zowel molenaar als boswachter van Natuurmonumenten is aanwezig om alles te vertellen over de molen en de bijzondere plek waar hij staat. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij. Kijk op I: www.nm.nl/agenda-texel.
In Museum Waelstee in De Waal neem je een kijkje in de geschiedenis van Texel. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Hogereind 6, De Waal. I: www.cultuurmuseumtexel.nl.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.