Agenda 10 mei 2019

Om 14.00 uur start een rondleiding bij Wijngaard De Kroon van Texel. Er wordt verteld over het ontstaan van de wijngaard, de druivenrassen, de groei en bloei van de druivenstokken en het wijnmaakproces. Afsluitend een wijnproeverij. Volw. € 9,-, kinderen <16 jaar € 2,50. Groepen v.a. 10 p. op afspraak. Rozendijk 32, nabij Den Burg. I: www.wijngaarddekroonvantexel.nl.
De Peperhof (voormalige gereformeerde kerk, Peperstraat 7, Oosterend) is t/m 26 oktober open op dinsdag t/m zaterdag van 13.30-16.00 uur. Wisselende exposities van zowel Texelse als niet-Texelse kunstenaars, met o.a. schilderijen, foto's, keramiek en sculpturen. Tevens is te bezichtigen: een nostalgisch winkeltje met oude winkelblikken en stopflessen met Oud-Hollands snoepgoed en een maquette van de oude Oesterhaven die gelegen was bij de IJzeren Kaap. Gratis entree. Meer info op I: www.stichtingpeperhof.nl.
In Museum Waelstee in De Waal neem je een kijkje in de geschiedenis van Texel. Geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Hogereind 6, De Waal. I: www.cultuurmuseumtexel.nl.
Op zoek naar het leukste cadeau voor Moederdag? Professionele hanging-baskets met aardbeien-planten met roze bloemen, verkrijgbaar in de Zelfpluktuin. Open van 9.30 tot 17.30 uur, Middellandseweg 4, tussen Den Burg en Oudeschild.
Als afsluiting van de Texels Welzijn-cursus Grafische Beeldbewerking exposeren Sjaak Schrama en Hermina Kikkert, leerlingen van Uuk Vorsteveld, van 5 tot 10 mei hun werk in Het Glazen Paleis in het park van Den Burg. Deze presentatie bestaat uit zeer gevarieerd materiaal, uitgebeeld op doek en perspex. Naast de foto-expositie is een kleurrijke collage van schilderijtjes te zien, geschilderd door de vrouwen van Wereldvrouwen. ‘Wereldvrouwen’ is een wekelijkse bijeenkomst in De Buurteon voor alle vrouwen die op Texel wonen: Texelse, Syrische, Eritrese, Griekse, Afghaanse et cetera.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.