Agenda 6 mei 2019

13.30-16.00 uur | Demonstraties ambachten in het openluchtmuseum: Bewonder het werk van de nettenboeter. De bakkersvrouw staat in de winkel, probeer zelf de weegschaal maar eens uit. Museum Kaap Skil, Heemskerckstraat 9, Oudeschild.
Een avontuur voor jong en oud in het klimpark van Klimmen EnZo op vakantiepark De Krim. Een 10 meter hoge toren met meer dan 30 hindernissen, vrije val, kitesurfbrug en tokkel. Info via I: www.klimmenenzo.nl of T: (0222) 317889. Deelname v.a. 1.30 meter. In de vakantie dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Laatste startmogelijkheid om 16.00 uur. Gesloten op Koningsdag!
Waan u 300 jaar terug in de tijd van walvisvaarder Klaas Jacobsz Daalder en kom een kijkje nemen in 't Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn. Er zijn bedsteden en gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden. Geopend op maandagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen op aanvraag, aanmelden via E: walvisvaardershuisje@gmail.com. Zie ook I: www.walvisvaardershuisjetexel.nl.
Vaart in mei NIET op: 10, 17, 24, 27 en 31 mei. Als enige passagiersschip vaart De Vriendschap rond in dit unieke stukje noordelijk Waddenzee. Dankzij de rust in het gebied en de hoge, steile zandbanken kruipen grote groepen zeehonden graag op de drooggevallen platen, om te genieten van de zon en rust. Ze zijn vertrouwd met het blauwe silhouet van De Vriendschap en het schip kan de dieren dicht benaderen. De tocht duurt 75 min. Volw.: € 15,- | kinderen 3-10 jaar: € 11,- Boek online! Voor actuele vertrektijden zie I: www.waddenveer.nl. Info via T: 0613524734.
Zelfgemaakte jams, siropen en saus van verschillende soorten fruit. Verkrijgbaar in de Boerderijwinkel in de Zelfpluktuin. Open van 9.30 tot 17.30 uur, Middellandseweg 4, tussen Den Burg en Oudeschild.
Als afsluiting van de Texels Welzijn-cursus Grafische Beeldbewerking exposeren Sjaak Schrama en Hermina Kikkert, leerlingen van Uuk Vorsteveld, van 5 tot 10 mei hun werk in Het Glazen Paleis in het park van Den Burg. Deze presentatie bestaat uit zeer gevarieerd materiaal, uitgebeeld op doek en perspex. Naast de foto-expositie is een kleurrijke collage van schilderijtjes te zien, geschilderd door de vrouwen van Wereldvrouwen. ‘Wereldvrouwen’ is een wekelijkse bijeenkomst in De Buurteon voor alle vrouwen die op Texel wonen: Texelse, Syrische, Eritrese, Griekse, Afghaanse et cetera.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.